Ofertimi në kohë reale është një strategji reklamimi me rritje të shpejtë. Ja çfarë është dhe si ta bëni
Kur flasim për reklamat në internet, është e pamundur të mos përmendim ofertën në kohë reale , një strategji që sot po rritet me shpejtësi.
I njohur gjithashtu me akronimin RTB , kjo përfshin blerjen dhe shitjen e reklamave në kohë reale ndodhin brenda sekondave, d.m.th. numri i herëve që një pjesë e përmbajtjes është parë nga përdoruesit.
Kjo zakonisht lehtësohet nga platformat SSP , të cilat lejojnë drejtuesi i numrit të telefonit redaktorët të shesin përshtypjet e reklamave të ekranit, celularit dhe videove tek blerësit e mundshëm, automatikisht dhe në kohë reale, natyrisht.
Por si funksionon saktësisht RTB?
Në botën e ofertave në kohë reale, gjithçka fillon kur një përshtypje reklame ngarkohet në shfletuesin e një përdoruesi. I gjithë informacioni në faqen e parë transmetohet në platformat e shkëmbimit të reklamave, më pas hidhet në ankand dhe më pas i shitet reklamuesit që është i gatshëm të paguajë çmimin më të lartë.
Reklama fituese më pas ngarkohet në faqen e internetit ku përdoruesi lundron pothuajse menjëherë. I gjithë procesi është absolutisht në kohë reale dhe kërkon shumë pak kohë për t'u përfunduar.
Në praktikë, ofertimi në kohë reale ka tre faza të mirëpërcaktuara :
Reklamuesit që kërkojnë të blejnë hapësirë reklamimi hyjnë në platformat e kërkesës (DSP) për të automatizuar procesin e blerjes.
bazuar në përshtypjet që
-