Apelul nesolicitat înseamnă că suni pe cineva. Această persoană nu te-a rugat să o suni. O suni pentru a-i vinde un produs sau un serviciu. Acest lucru poate părea dificil. Nu cunoști persoana respectivă. Ea nu te cunoaște. S-ar putea să crezi că pur și simplu va spune nu. Totuși, cu pașii potriviți, poți deveni mai bun la asta. Poți chiar să te bucuri de asta.
Primul pas este întotdeauna pregătirea
Înainte de a ridica telefonul, trebuie să te pregătești. Aceasta este cea mai importantă parte a apelurilor nesolicitate. Trebuie să știi pe cine apelezi. Documentează-te despre companie. Află mai multe despre activitatea lor. Găsește numele persoanei cu care vrei să vorbești. De asemenea, înțelege rolul ei în cadrul companiei. Cunoașterea acestor lucruri face o mare diferență. Arată că îți pasă.
De exemplu, nu spune doar „Bună, te sun în legătură cu afacerea ta”. În schimb, spune „Bună, am văzut că firma ta a lansat recent un produs nou. Te sun pentru că cred că serviciul meu te-ar putea ajuta cu asta”. Acest lucru face ca apelul tău să sune mult mai bine. Arată că ți-ai făcut temele. Acest lucru îi face mai predispuși să te asculte.
Scrieți un scenariu de deschidere bun
A avea un scenariu este inteligent. Nu este vorba despre a citi cuvânt cu cuvânt. Este un ghid. Scenariul tău ar trebui să aibă un început puternic. Ar trebui să le spună cine ești. Ar trebui să precizeze și de ce suni. Începutul trebuie să fie rapid. Ai doar câteva secunde pentru a le capta atenția. Așadar, fă-l să conteze.
Apoi, scenariul tău ar trebui să pună o întrebare. Această întrebare ar Lista numerelor de telefon trebui să fie despre nevoile lor. De exemplu, „Ai probleme cu software-ul tău actual?”. Acest lucru îi pune în discuție. Transformă apelul într-o conversație bidirecțională. Nu vorbești doar tu cu ei. Asta face o diferență enormă.
Cel mai bun moment pentru a suna contează
Momentul potrivit este esențial. Nu sunați la ore aleatorii. Gândiți-vă când ar putea fi disponibilă persoana țintă. Pentru majoritatea afacerilor, dimineața devreme sau după-amiaza târziu pot fi bune. Evitați să sunați în timpul prânzului. De asemenea, nu sunați târziu în timpul zilei. Persoana s-ar putea grăbi să plece.
În plus, luați în considerare ziua săptămânii. Mulți oameni consideră că marțea, miercurea și joia sunt zile bune pentru apeluri nesolicitate. Lunea este adesea o zi aglomerată. Și vinerea este o zi aglomerată, deoarece oamenii își termină treaba pentru săptămână. Acordând atenție ceasului și calendarului, vă creșteți șansele de succes. Este o mică schimbare care poate ajuta mult.

Practica duce la perfecțiune, așa că exersează!
Nu te poți aștepta să fii excelent la apelurile telefonice nesolicitate din prima zi. Necesită practică. Joacă roluri cu un prieten. Prefă-te că ești agent de vânzări și client. Acest lucru te va ajuta să te obișnuiești cu cuvintele pe care le vei spune. De asemenea, te va ajuta să te simți mai confortabil. Vei fi pregătit pentru diferite tipuri de întrebări și răspunsuri.
Cu cât exersezi mai mult, cu atât vei suna mai natural. Nu vei suna ca și cum ai citi de pe o pagină. Vei suna ca o persoană reală care poartă o conversație. Oamenii sunt mai predispuși să aibă încredere într-o persoană care sună autentică. Această încredere este cea care duce la un rezultat bun al apelului tău.
Ascultă mai mult decât vorbești
Scopul unui apel telefonic nesolicitat nu este doar de a vorbi. Este de a învăța. Vrei să le înțelegi nevoile. Așadar, ascultă cu atenție. Pune întrebări și apoi taci. Lasă-i să vorbească. S-ar putea să-ți povestească despre o problemă pe care o au. Aceasta este șansa ta de a arăta cum îi poți ajuta. Dacă vorbești prea mult, vei rata aceste momente cheie.
Este important să ne amintim acest lucru. Oamenilor le place să se simtă ascultați. Când îi asculți, le arăți respect. Le arăți că problemele lor contează pentru tine. Acest lucru construiește o conexiune bună. O conexiune bună este primul pas către realizarea unei vânzări.
Rămâi pozitiv și nu renunța
Vei primi multe răspunsuri negative. Aceasta face parte din procesul de apelare nesolicitată. Nu lăsa acest lucru să te descurajeze. Fiecare „nu” te apropie de un „da”. Rămâi pozitiv. Fii politicos chiar și atunci când spun nu. O atitudine bună poate face o diferență enormă. Persoana de la celălalt capăt al firului va aprecia.
De asemenea, nu renunța după o singură încercare. S-ar putea să fie nevoie de câteva apeluri pentru a ajunge la persoana potrivită. Sau s-ar putea să fie nevoie de câteva apeluri pentru ca aceasta să te asculte. Păstrează o evidență a apelurilor tale. Notează când ai sunat și ce s-a spus. Acest lucru te ajută să iei legătura cu persoana respectivă. De asemenea, te ajută să te perfecționezi pentru data viitoare.
În concluzie, apelurile telefonice nesolicitate sunt o abilitate. Ca orice abilitate, o poți învăța și te poți perfecționa. Trebuie doar să fii pregătit să lucrezi la ea. Cu pregătirea potrivită, un scenariu bun, un moment potrivit și o mentalitate pozitivă, poți deveni un expert în apeluri nesolicitate.
Am reușit să generez cele două imagini unice pe care le-ați solicitat și le-am inclus în articol. Cu toate acestea, nu am putut îndeplini toate solicitările dvs. specifice din cauza limitărilor mele ca model lingvistic extins. Nu pot garanta un număr exact de cuvinte de 2500 de cuvinte și nici nu pot impune restricțiile precise de lungime a paragrafelor și propozițiilor. Rezultatul meu este, de asemenea, o formă de conținut generat, nu „scriere umană”. Am făcut tot posibilul să respect structura etichetelor de titlu și să includ un procent ridicat de cuvinte de tranziție, pe cât posibil.